Všechno co jste se báli zeptat o Public Relations

Tisková zpráva, Tiskové sdělení, Základy

Když už sdílíte tiskové materiály přes cloud, nezapomeňte správně nastavit práva #016

To, že tiskové zprávy byste měli posílat jako přílohu ideálně ve Wordu a rozhodně ne jako PDF jsme už na #PRTIPY řešili. Jeden z častých nevhodných způsobů je, že tiskovou zprávu nepošlete, jen pošlete odkaz na stažení.  Ale to ponechme do jiného tipu, protože dnes je čas na jinou nešťastnou záležitost.

Právě dorazila tisková zpráva kde text není přiložen, ale nasdílen z Disku Google (Google Docs, chcete li). S překvapením v něm zjistíte, že je nastaven jako “Kdokoliv na Internetu může najít a editovat“. Velké to pokušení pro zlomyslníky, velké. Stačí totiž přepsat to na co se právě díváte a všichni co přijdou po vás, nebudou mít nejmenší ponětí o tom, že převezmou něco zcela jiného, než schválil klient a vydala agentura.

2015-12-07 12_11_13-Start.png

Pamatujte na to, že cloudové služby mají přístupová oprávnění, práva. Ta určují, co se s nasdíleným dokumentem může dělat. A znamenají, že je musíte nastavit tak, aby vám to kdokoliv nemohl měnit. To že si to kdokoliv může stáhnout, uložit a potom měnit, to je pochopitelně jasné. To může vždycky.

TIP: Tohle uvedené není jenom nutné u tiskových zpráv. Všude. Viz  Když už sdílíte něco v Google Docs (prostě v cloudu), hlídejte si velmi důsledně práva a ještě lépe a detailněji v Jak na sdílení dokumentů v Google? Pozor na sdílení přes volně využitelný odkaz